Monday, September 28, 2009

Derde vraag

Verstuurd: 28-09-09 21:08
Welk van de 4 besproken scenario's voor de toekomst van China vind je het meest waarschijnlijk - en waarom? Of zie je een ander scenario?"



Verstuurd: 28-09-09 21:11
Iedere bubble spat uiteen,wat tot spanningen zal leiden.Echter,de diverse overleginstituten zorgen voor n betere relatie,waardoor de soft landing bereikt wordt.



Verstuurd: 28-09-09 21:11
Handelsoorlog. Geen enkel land zal zijn eigen markt opgeven. Als symptoom van een onhoudbaar economisch 'systeem' zal china de VS laten vallen. Oorlog=waarsch.



Verstuurd: 28-09-09 21:19
Er komt een intensieve samenwerking tussen china en de vs, ze zitten beide in hetzelfde schuitje, china en vs hebben elkaar nodig vanwege dollars! Softe landing



Verstuurd: 28-09-09 21:36
Scenario 'handelsoorlogen'. China's vaste wisselkoers is onhoudbaar. 1-partijen stelsel te ondemocratisch voor steeds rijkere wereldburger: pol. revo



Verstuurd: 28-09-09 21:53
China is op dit moment "de fabriek", secundaire sector van de (westerse) wereld. De Chineze status quo is afhankelijk van de vraag hoe lang de pax americana in stand blijft. Zolang de olie strekt zal de huidige situatie in stand blijven, de opkomst van nieuwe energiebronnen of andere regeringsvormen waarbij eigendom herverdeeld wordt zou de chineze stabiliteit kunnen omgooien.



Verstuurd: 28-09-09 22:15
Codominium. Obama is al begonnen de bandem met china te verstevigen.



Verstuurd: 28-09-09 23:37
Om dat de situatie zo opgeblazen is zal China voor de softe landing gaan. En zich meer gaan fixeren op de binnenlandse economie. Door samen te werken aan internationale veiligheid, zal ze haar internatinale banden blijven koesteren. Ik basseer dit op het gedrag van China van de laatste jaren. Ze willen graag door ontwikkelen en continuiteit binnen hun land. Een grote verandering in de koers zou de positie sterk kunnen verminderen.



Verstuurd: 29-09-09 12:25
Geen intensieve maar beperkte coöperatie, wel verdere globalisering. China op termijn machtigst maar heeft dan meer belang bij samenwerking met vs.



Verstuurd: 30-09-09 09:06
Er zal een polarisatie plaatsvinden tussen amerika en china. Hierbij zal ook een heroverweging van de bestaande allianties plaatsvinden.



Verstuurd: 30-09-09 09:23
Ik zie het scenario vooral realistisch met een kleine liberalistische invalshoek; Een toenemende macht van de SCO waarin China met Rusland en andere landen in het Midden Oosten steeds groter wordt. Vooral als Pakistan, India en Iran ook lid worden zal de SCO nucleair gezien maar ook als economisch blok in het olie rijke gebied zeer machtig worden. Waardoor het SCO uiteindelijk zich tegen Amerika zal richten vanwege de bemoeienis in de de vrienden landen van de leden van het SCO. SCO heeft Amerika namelijk al gewaarschuwd zich niet met de regio te bemoeien.




Verstuurd: 30-09-09 09:23

China zal zich technologisch en qua bevolkingspopulatie en economisch nog meer ontwikkelen. Er zal niet zo zeer een 'tegenstrijdigheid' komen tussen china en de vs maar meer met india en china! Twee opkomende landen!! Misschien hebben we het over een tig aantal jaar niet meer over americanization maar over asianization!


1 comment:

  1. Ik zie voor China een groene toekomst weggelegd. Ik ben het met prof. Junne eens dat de internationale druk op de aanpak van klimaatverandering ook zijn uitwerking zal hebben op China. Zij mogen dan steeds belangrijker worden en een grote rol gaan spelen op het toneel, ook zij zullen veel kritiek ontvangen wanneer zij Kyoto niet tekenen. ik zie in de toekomst van China dus een co-dominium!

    ReplyDelete